anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Spoofing - apelat de un robot cu numar fals

dragosbrm
Cunoscător

Salut! Tocmai ce am fost apelat de un număr de telefon. Am răspuns, crezând că mă caută cineva...Era un robot care mă invita la un eveniment gratuit și care știa localitatea unde stau. Mai apoi m-a întrebat și numele. Nu am vorbit deloc pe parcursul apelului, iar când s-au făcut 5 minute de apel, s-a inchis automat. Sun din nou și ce să vezi, numărul era al altei persoane, care nu avea nicio idee de ce se întâmplă! A spus că e portată de câteva zile în digi... Ce părere aveți? Ați fost apelați zilele acestea de numere pe care nu le recunoașteți?

3 Răspunsuri 3

MihaiC99
Maestru certificat

Salut,

Pare fi o tentativă de colectare de date personale pentru phishing sau fraudă.

În mod normal, aceste numere nu ar trebui sunate înapoi. Personal, le-am ignorat complet, iar după aproximativ o lună pot spune că am scăpat de apelurile robotizate, nu am mai fost sunat de atunci.

Blocarea numerelor nu avea rost, pentru că de fiecare dată apelurile veneau de la un alt număr.

Oricum, nu pe numărul meu a sunat, ci pe cel de serviciu. Așa că, nu e nicio problema. Ideea e că folosesc numerele persoanelor care nu au nicio idee despre asta. Adică mă pot astepta ca intr-o zi sa se foloseasca s numarul meu la apelat ca "numar masca"

MihaiC99
Maestru certificat

Da, ai dreptate.

Din păcate, asta e o practică destul de răspândită și greu de controlat.

OSZAR »